matyodesign

 

 
 
Egyedi hímzett termékek Matyóföldről

Kézzel készült termékeink 45 asszonynak adnak munkát Tardon, egy pici északkelet-magyarországi faluban. A matyodesign missziója, hogy ne csak életben tartsa a hagyományt, de magas színvonalon, az egyediséget szem előtt tartva újra is teremtse azt, a jelenkor kihívásait is szemelőtt tartva.

Létrehoztuk a matyodesign közösségét, nem feledve azokat a törekvéseket, amelyek a mostani világ kihívásaira rezonálnak: etikus üzleti modellben létezünk, az eldobható termékek helyett időt álló értékteremtés és felelős vásárlás és fenntarthatóság is a szellemiségünk fontos részei, a múlt értékeit továbbörökítés mellett. A matyó hímzés az UNESCO szellemi és kulturális örökség listájára is felkerült.

 
Vállalkozásunk híd a régi és az új, a fiatal és az idősebb generáció, a jelen és a múlt között. Fiatal lányok, családanyák és nagymamák viselik világszerte: hódít a matyodesign életérzés. Ha viseled a termékeinket, te is megérzed a matyodesign lelkét, és megérted azt is, mi inspirál bennünket arra, hogy a régi utakat nem feledve új utakat keresve tovább folytassuk a munkát.

Forrás: https://matyodesign.hu