A Máltai Gondoskodás Nonprofit Kft. pécsi műhelye 24 nehéz sorsú, megváltozott munkaképességű társunknak nyújt munka rehabilitációs segítséget 2015 óta. Munkatársaink különböző betanított bérmunkákon felül használt számítógépek alaplapjaiból készítenek ékszereket, ajándéktárgyakat. 

Ezeknek az egyedi, újrahasznosított termékeknek megvásárlásával segítik tevékenységünket, dolgozóink munkahelyének megtartását.

A REkreáció egyedi ékszercsaládban elhasznált számítógépek kapnak új életet. Nem gyártanak Excel táblát, nem futtatnak le programokat – de megmozgatják a fantáziád!

A környezettudatos gondolkodás az elektronikai hulladék újrahasznosításával kezdődött nálunk, mégpedig úgy, hogy az elhasznált eszközök szétszerelésével munkát adhattunk megváltozott munkaképességű kollégáinknak. Majd 2017-ben elkezdtünk nyomtatott áramkörökből – használt számítógépek alaplapjaiból- ékszereket készíteni. Ezzel az újrahasznosításnak a kreatív formájával nem csupán a környezetünk megóvása volt a célunk, hanem igyekeztünk a társadalom perifériájára szorult munkatársaink munkahelyének egy újabb megtartó pillért építeni. Tovább erősítve bennük, hogy munkájuk – külső szemmel nézve is- értékes és a hasznos.

 

Az ékszer díszítésére szolgáló alaplapokat kivágjuk, és a megfelelő formába csiszoljuk. Végül gyantával kezeljük, hogy a nyomtatott áramkörök forrasztásait és kis alkatrészeit “bezárva” sima és fényes felületet kapjunk.

Évről évre újabb ötletek mentén bővítjük a kínálatunkat: medálok, kulcstartók, mandzsetták, kitűzők, gyűrűk, fülbevalók, karkötők – hat színben, sokféle formában, méretben alkotják a REkreációt.

Révai Krisztina ékszerkészítő -dizájner fejlesztése – egy különleges mandzsettagomb – első díjat nyert az Innovációs és Technológiai Minisztérium “Legyünk kreatívak hulladékból ” című ötletpályázatán 2020-ban.

A REkreáció 2023-ban elnyerte a ” Magyar Kézműves Innovatív Remek” címet.

Tehát ha különleges ajándékot keresel, megtaláltad!

Forrás: rekreacioshop.hu és REkreáció facebook oldal