Szakmai elismerés a ReKreáció ékszereknekmájus 5, 2023

A REkreáció 2023-ban elnyerte a “Magyar Kézműves Innovatív Remek” címet.

2023. április 15-én Egerben, a Kézművesség 1000 éve és jövője a Kárpát-medencében rendezvény sorozathoz kapcsolódón került sor a XX. Magyar Kézműves Remek pályázatának díjátadó ünnepségére. A pályázatra összesen 93 terméket neveztek az alkotók, ezek közül kétkörös zsűrizést követően 48 termék nyert el valamilyen címet.

Idén első alkalommal kiosztásra került a Magyar Kézműves Innovatív Remek, melyet 4 olyan minőségi kézműves terméknek ítélt meg a zsűri, amely jelentős innovatív értékkel bír, elkészítésükhöz alkalmazott technikák és a megvalósításuk magas színvonalúak és ötvöződnek bennük a kézműves hagyományok és a 21. sz. adta lehetőségek. 

Ezt a címet nyerte el a ReKreáció – Máltai Gondoskodás Nonprofit Kft. műhelye.

A REkreációban használt régi, rossz számítógépek alaplapjai hasznosulnak újra egyedi dizájn ékszerekké.

Az ékszer díszítésére szolgáló alaplapokat kivágjuk, és a megfelelő formába csiszoljuk. Végül gyantával kezeljük, hogy a nyomtatott áramkörök forrasztásait és kis alkatrészeit “bezárva” sima és fényes felületet kapjunk.

Minden újrahasznosított REkreáció ékszer Máltai Jótékonysági Termék, a teljes befizetett összeg megváltozott munkaképességű kollégáink munkahelyének fenntartására fordítódik.

Minden termék egyedi kézműves munka, színben és mintázatban két azonos típusú termék között is lehetnek eltérések.

Forrás: https://mkik.hu/magyar-kezmuves-remek-2023