A Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete társadalmi vállalkozása megváltozott munkaképességű dolgozókat foglalkoztat.

A Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete társadalmi vállalkozása csökkent munkaképességű dolgozókat foglalkoztat.

Olyan női munkaközösség formálódik a Tű, Cérna, Szeretet Varrodában, amely nagy szakmai tapasztalatot, kreativitást, lelkesedést, kitartást és tettvágyat mutat. Így a hagyományos varrodai termékek mellett újítások születnek és olyan kézműves termékekkel bővül a paletta, melyek máshol nehezen fellelhetők és mindenképpen egyediek.

Így kínáljuk például azt a gyermekfoglalkoztató csendeskönyvet, amely vizuálisan és praktikusan is a kicsik fejlődését szolgálja.

A Vöröskereszt borsodi társadalmi vállalkozásának keretein belül régóta készülnek hagyományos varrodai termékek. Ők készítik például a humanitárius szervezet formaruháit, de készítenek számos más cég számára is munkaruhát. A Tű, Cérna, Szeretet Varroda manufaktúrájában többségében megváltozott munkaképességű dolgozók készítik a ruhákat, ám a hagyományos varrodai termékek mellett egyre-másra születnek az újítások. Olyan kézműves, egyedi termékekkel bővül a paletta, amelyek máshol nehezen fellelhetőek.

A cél emellett persze az, hogy a megváltozott munkaképességű dolgozók számára „akadálymentes” munkahelyet teremtsenek és azt fenn is tartsák. A XXI. századra ugyanis elmondható, hogy a megváltozott munkaképességű személyek helyzete nem csupán gazdasági, foglalkoztatás- vagy szociálpolitikai probléma, hanem fontos emberjogi, esélyegyenlőségi kérdés is. Az esélyegyenlőség biztosításához, hatékony és eredményes célzott programokra van szükség. (Forrás: Lakáskultúra)

Forrás: https://tucernaszeretet.hu/ és https://www.facebook.com/tucernaszeretet