Shanco
 

 A Bagázs Egyesület társadalmi vállalkozása lehetőséget teremt a romatelepen élő nők számára, hogy biztonságos környezetben önállóan és felelősségteljesen dolgozhassanak, és így saját keresetüket tudják megteremteni.

 
Az önálló kereset és szakmai fejlődés mellett egyéni mentorálást is biztosítunk, ezek együttesen hozzájárulnak a varrónők szakmai és személyes fejlődéséhez, valamint a marginalizált közösségek integrációjához.
A munkavégzéshez a Bagázs biztosítja a varrógépet és egyéb eszközöket, melyek segítségével otthonaikban készíthetik el a különböző textiltermékeket.

Mi a BAGázsnál egy olyan társadalomban hiszünk, ahol mindenkinek egyenlő lehetőségei vannak arra, hogy elérje céljait, ha tesz azok megvalósításáért. Ennek megteremtéséhez érzékenyítjük a többségi társadalom tagjait, hogy befogadóbbá és elfogadóbbá váljanak, valamint a telepen élő romák számára biztosítunk fejlődési lehetőséget, hogy képesek legyenek megfogalmazni és lépéseket tenni céljaik eléréséért. 

 
A társadalmi vállalkozás célja, hogy innovatív megoldásokat találjon társadalmi problémákra. 
A Shanco cigánytelepen élő nők munkaerőpiaci integrációját segíti egy piacképes modell által.
Ha vásárolsz termékeik közül, te is részesévé válsz mindennek! Viselésükkel pedig azt üzened a világnak, hogy kitartó munkával a legmerészebb álmok is elérhetőek!

Forrás: https://bagazs.org/shanco/