Social Impact Award győztes a Tudatosan jóoktóber 1, 2023

A Social Impact Award program segít a fiataloknak felfedezni a társadalmi vállalkozói tevékenységet, és megtenni az első lépéseket egy társadalmi vállalkozás létrehozása felé. Korai fázisban lévő társadalmi vállalkozókat támogat a társadalmi kihívásokat kezelő innovatív üzleti megoldások kidolgozásában és megvalósításában. 2009 óta több mint 25 országban támogattak fiatal társadalmi vállalkozókat. 

Fotó: Impact Hub Budapest

2023-ban a Tudatosan jó is pályázott, és bekerült a döntős csapatok közé. Összesen kilenc csapat vett részt az inkubációs programban. Az ötletek változatosak – például rozsdaövezeti ingatlanok hasznosítása, pénzügyi tudatosságot növelő app, fiatalok szexuális felvilágosítása – mind izgalmas, aktuális problémák megoldását tűzték ki célul.

A workshopok, mentorálás, képzések során a vállalkozási ötletet új szempontok szerint vizsgáltuk, mélyebben megismertük a társadalmi vállalkozói közeget, speciális segítséget kaptunk konkrét lépések tervezésében és végrehajtásában. És végül – segítséget kaptunk a pitch előkészítésében. Mert mit ér az ötlet, ha nem tudjuk hatékonyan és érdekesen megértetni másokkal, mit akarunk.

Fotó: Impact Hub Budapest

A program nem csak fejlesztésből és tanácsadásból áll – a záróeseményen minden csapat előadhatta ötletét, és a zsűri kiválasztotta a két legígéretesebb csapatot, akik 1500 euró pénzbeli támogatást kapnak az ötletük megvalósításához. A közönségszavazás nyertese pedig 1000 euróval lett gazdagabb. 

Láttátok már a Tudatosan jó kisfilmjét, amivel a közönségszavazásban vettünk részt?

Szeptember 28-án este kilenc csapat érkezett az Impact Hub épületébe különböző mértékű térdremegéssel, hogy meggyőzze a zsűrit – náluk lenne a legjobb helyen a fejlesztésre szánt díj.

Halljátok a dobpergést, ugye? A címben elspoilereztem az egészet, így nem érdemes tovább várni:

a zsűri döntése alapján a Tudatosan jó a 2023-as Social Impact Award győztese!!!

Köszönjük a bizalmat, és gratulálunk a másik két nyertesnek: 

Bond (zsűri díj)

Solarwise (közönségdíj)

Nagyon örülünk a díjnak – azért is, mert rendkívül jól jön a pénznyeremény – komoly lépés ez a pénzügyi tervünk megvalósíthatósága felé. És azért is, mert ezzel más lehetőségek is járnak:

a Tudatosan jó novemberben részt vehet a SIA Summit 2023 eseményen Szerbiában, ahol 18 ország Social Impact Award nyertesei mutatják be világmegváltó ötleteiket.

Épp viláruralomra törünk, ugye nem akarsz lemaradni? Csatlakozz a Tudatosan jó közösséghez!